Nunta perfecta – cort sau restaurant?

Nunta perfecta – cort sau restaurant?

Am tot vorbit de-a lungul articolelor noastre despre decizii importante pentru o nuntă. Astfel, am ajuns astăzi la prima si cea mai importanta: LOCATIA!

Ai visat intotdeauna ca vei avea o nunta de poveste, la cort, intr-un loc special? Sau poate ai stiut dintotdeauna ca va sunt mai pe plac confortul si dotarile unui restaurant? In cazul in care totusi nehotararea s-a instalat in sufletele voastre, v-am pregatit cateva argumente pro si contra pentru fiecare dintre alegeri.

TEMATICA

Cort: este mult mai permisiv si volatil, astfel incat poti jongla cu aproape orice tema. Poti ”construi” spatiul in functie de povestea pe care vrei sa o creezi si sa o spui. Fie ca va fi amplasat pe malul unui lac sau intr-o livada plina de pomi decorati cu mii de luminite, cortul poate transporta intreaga nunta si alaiul, intr-un cadru feeric. Un basm.

Restaurant: de cele mai multe ori, restaurantele sunt deja amenajate conform unei teme, unui stil. De aceea, va trebui sa ai in vedere acest aspect atunci cand pornesti la vanatoare de locatii. Stabileste intai viziunea sau viziunile asupra nuntii. Apoi, in functie de acestea, selecteaza doar restaurantele care se incadreaza in… ”peisaj”.

BUGET

Cort: nunta la cort poate implica ceva mai multe costuri decat nunta clasica. Asta pentru ca la cort va trebui sa aduci tu tot. De la toalete ecologice, la catering, mese, vesela etc. De la cele mai mari, la cele mai mici detalii, va trebui sa ai in vedere faptul ca uneori, costul pentru fiecare aspect al unei nunti, in parte, poate ajunge sa fie mai mare.

Restaurant: aici lucrurile sunt destul de simple si clare. Platesti si primesti tot. Nu va trebui sa te mai ocupi de cautat bucatari si ospatari, toalete si alte cele. Bineinteles si aici bugetul poate fi unul mic sau foarte mare, dar variabila va fi doar restaurantul in sine, nu logistica.

LOGISTICA

Cort: va trebui sa iei in considerare fiecare aspect al organizarii evenimentului. Dincolo de toaletele si cateringul mai sus mentionate, va trebui sa ai in vedere si toate probabilitatile meteorologice. Aerisirea spatiului. Incalzirea sa in caz de vreme rece. Racorirea sa in caz de canicula. Tantari. Puncte de acces. Pe vant, pe ploaie, trebuie sa recunoastem ca organizarea unei nunti la cort, din punct de vedere logistic, este mai complicata de fel.

Restaurant: mai putine aspecte de avut in vedere, mai putine batai de cap. Asta pentru ca restaurantul are si logistica proprie si acoperis si puncte de acces prestabilite si, in cele mai multe cazuri, AC sau incalzire. Confortul este, de departe, mai mare in cazul unei nunti la restaurant.

Speram ca aceste observatii punctuale si obiective te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru ziua cea mare. Pe final, iti mai recomandam doar sa iei totusi in considerare contractarea unui organizator profesionist, in cazul unei nunti la cort. Hey, ”mai bine sa previi, decat sa tratezi”, nu-i asa?

Cu 15 ani de experienta in imortalizarea celor mai imporante evenimente din viata oamenilor, echipa BWS Events iti sta la dispozitie atat cu sfaturi utile si idei inedite, cat si cu servicii nuptiale premiumfoto – videocabina fotofum greu / gheata carbonica, tablouri canva etc.

Articole Similare

Nunta în vremea pandemiei: coronavirus vs. planning eficient

Nunta în vremea pandemiei: coronavirus vs. planning eficient

Ti-ai inchipuit vreodata cum tot ceea ce stiai se poate schimba drastic de pe o zi pe alta? Exact asta se intampla acum! Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare cand va planificati ziua cea mare. Iar daca ziua cea mare se intampla sa fie…

citeste mai mult
Tematica nunta – tendintele anului 2020!

Tematica nunta – tendintele anului 2020!

O noua decada abia a inceput iar in universul organizarilor de nunti asta inseamna si tranzitia spre noi tendinte si stiluri in materie de tematici, decoruri, culori, locatii etc. Din fericire, echipa BWS Events e aici sa iti spuna ce este nou, diferit si merita atentia ta! Cuplurile transforma fiecare…

citeste mai mult
Cabina foto la nunta? 5 motive sa spui „DA!”

Cabina foto la nunta? 5 motive sa spui „DA!”

A venit momentul sa recunoastem! Unul dintre lucrurile caracteristice acestei ere supra-tehnologizate in care traim, este placerea deosebita de a (ne) face fotografii. Nu e asa? Cabina foto este o realitate atat de placuta a evenimentelor din zilele noastre. Indiferent daca surprind persoane dragi, pe noi insine sau lumea din…

citeste mai mult